Selecteer een pagina

Of je nu spullen voor in de keuken verkoopt, of toch accessoires voor een telefoon, het is en blijft erg belangrijk om hier de juiste verpakking voor te gebruiken bij het verzenden van deze producten naar de klant. Een juiste verpakking heeft als eerste doel natuurlijk om het desbetreffende product zo veilig mogelijk en zonder schade bij de klant af te leveren. Met alleen een kartonnen verzenddoos ben je er nog niet. Zo zijn er erg veel verschillende soorten en maten dozen. Een te grote doos kan dan ook weer voor beschadigingen zorgen aan het product. Het is dus het beste om een doos op maat te hebben die precies aansluit op jouw product. In deze tekst vind je meer tips over het aanschaffen van de juiste verzenddozen. 

Een doos op maat is altijd het beste!

Er zijn erg veel dozen op de markt die de standaard afmetingen bevatten. Als je geluk hebt kun je dan ook de juiste dozen met een standaard afmeting vinden voor jouw producten. Echter zijn deze vaak net iets te groot of te klein. Het is dus beter om een doos op maat te laten maken zodat deze de precieze omvang van jouw product heeft. Hierbij is het wel belangrijk om altijd 1cm groter te bestellen als de afmetingen van jouw product. Dit is nodig om bij het openen van de doos de verpakking niet te beschadigen, ook kan het product niet schuiven in de doos en heb je ook geen opvulling nodig. Als jij een redelijk unieke afmeting nodig hebt moet je deze meestal laten produceren. Het nadeel hiervan is wel dat dit vaak wat hoger in de kosten is maar dan heb je natuurlijk wel wat. Hierbij is het ook slim om in één keer een grotere inkoop te doen om zo kosten te besparen. 

De kwaliteit van de dozen 

Verzendozen zijn dus in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Dit zorgt er dus voor dat er ook verschillende diktes en kwaliteit op de markt zijn waarbij de ene een wat betere bescherming biedt als de ander. Om de juiste keuze hiervan te maken is het te adviseren om te kijken naar de producten die jij verkoopt. Als je bijvoorbeeld producten aanbiedt die erg breekbaar zijn moet je natuurlijk een goede en sterke verzenddoos hebben om de kans op schade zo klein mogelijk te houden.  Voor dozen in elke formaat en kwaliteit is het aan te raden om is een kijkje te nemen op dozenhal.nl, zij beschikken over een groot aanbod en kun je ook te allen tijde contact opnemen indien van vragen.