Selecteer een pagina

Latte art is een fascinerend en mooi onderdeel van de koffiewereld. Er is een ervaren barista voor nodig om ingewikkelde ontwerpen in melkschuim te maken, maar de resultaten zijn de moeite waard. In deze blogbijdrage gaan we dieper in op latte art en bekijken we enkele methodes die gebruikt kunnen worden.

Bereidingswijze

Latte art wordt gemaakt door gestoomde melk in een espressoshot te gieten en vervolgens verschillende technieken te gebruiken om patronen en ontwerpen in het schuim te creëren. De meest gebruikelijke methode heet free pour, waarbij de barista een langzame, gestage stroom melk gebruikt om eenvoudige vormen zoals harten en bloemen te creëren. Maar er zijn ook meer geavanceerde methoden zoals etsen en

Etsen

Etsen is een meer geavanceerde methode waarbij de barista een gereedschap gebruikt om motieven in het schuim te kerven. Hiermee kunnen specifiekere en gedetailleerdere motieven en vormen gemaakt worden. Hiervoor is wel vele ervaring en een goede opleiding voor vereist.

Goede ingrediënten

Het is van belang om goede ingrediënten te gebruiken voor latte art . De melk moet vers zijn en tot in de perfectie gestoomd. Ook het espresso shot moet van goede kwaliteit zijn. Met de juiste ingrediënten kan een barista prachtige latte art ontwerpen die indruk zullen maken op iedereen die ze ziet. Voor ingrediënten kan je een kijkje nemen op Cafe du jour, waar je bijvoorbeeld Ily koffiebonen kunt kopen om te gebruiken voor je latte art.

Thuis oefenen

Als je de latte art wilt proberen, zijn er veel manieren om thuis te oefenen. Je kunt een moka pot gebruiken om espresso shots te maken of je kunt een espresso machine kopen. Er zijn ook veel online tutorials die je kunnen helpen de verschillende technieken te leren. Met een beetje oefening kan iedereen prachtige latte art maken!

Wat is jouw favoriete latte art ontwerp? Laat het ons weten in de comments!