‘s Zomers is het heerlijk om bij de barbecue een lekkere salade te serveren, die gelijktijdig goed vult en lekker fris is. Vaak wenden mensen zich tot de huzarensalade. Hartstikke lekker, maar omdat deze salade vlees bevat is het een aanrader om een vegetarische variant te serveren, zoals een aardappelsalade.

Ben je van plan deze salade te serveren tijdens een barbecue, zorg dan dat je er stokbrood bij serveert. Stokbrood is niet alleen lekker, het absorbeert het vet van zowel de barbecue alsook van de aardappelsalade. Serveer het geheel eens met een frisse fruitsalade; je bezoek zal aangenaam verrast zijn!

Hoe maak je een aardappelsalade met ei en bieslook?

Het onderstaande recept is een persoonlijk recept op basis van onze eigen bereidingswijze en kan dus afwijken van het klassieke recept.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten

Bereidingswijze

Je kunt zowel verse aardappelen gebruiken als voorgeschilde/ gekookte aardappelen. De laatste is aan te bevelen; deze kennen een korte kooktijd en brokkelen niet zo snel uit elkaar; handig voor de salade.

Kook de eieren hard (niet te hard natuurlijk), afhankelijk van de grootte in ca. 7 minuten. Laat de eieren vervolgens afkoelen in een pannetje koud water. Je mag schudden met het pannetje, zodat de eierschalen breken en de eieren nog gemakkelijker te pellen zijn wanneer zij even in het koud water liggen.

Snijd de bieslook in reepjes van ca. 1 centimeter; snijd gerust het hele plantje ook al lijkt dit misschien wat veel. Bieslook kent een licht uiige smaak, dus het hele plantje gebruiken voor de salade vormt geen probleem.

Zijn de eieren en de aardappelen afgekoeld? Snijd de eieren in schijfjes en de aardappelen in blokjes. Voeg dan samen in een schaal en voeg hieraan de bieslook toe.

Nu gebruik je de Hollandaisesaus (van Knorr, vinden wij het lekkerste). Deze saus is machtig en geeft een krachtige smaak aan vrijwel ieder gerecht: warm of koud bereid. De saus kent overigens geen zure ondertoon. Overigens: tijdens het aspergeseizoen in mei wil Knorr nogal eens de saus verkopen onder de noemer “aspergesaus’ – beide sauzen komen op ons als identiek over.

Voeg circa 3 eetlepels Hollandaisesaus toe en roer door het gerecht. Is de salade smeuïg genoeg? Dan kun je nu wat Aromat en peper toevoegen voor een extra smaakbeleving. Vind je de salade toch nog te droog? Voeg dan nog een eetlepel Hollandaisesaus toe.

Extra toevoegingen

Aan deze koude aardappelsalade zijn natuurlijk optioneel ook andere ingrediënten toe te voegen. Experimenteer eens met groenten die je nog hebt liggen; broccoli, tuinerwten, of sperziebonen smaken hier namelijk ook excellent bij! Maar ook enkele fijn gesneden appels doen het erg goed.

Eet smakelijk!